Välkommen till premiären av Östra Teaterns pjäs Skuggsyskon på Teater Tre i Stockholm!

2018 uppmärksammar Östra Teatern syskon till människor med funktionsvariationer. En anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?

Skuggsyskon
Janne, Micke och Rebecka är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn, utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna…

 

Manus Gunilla Boëthius/Henrik Holmer
Regi Stephen Rappaport
Östra Teaterns ensemble Maria Lindström, Petter Billengren, Joakim Sikberg
Producent Ulrika Ragnar Borell

Datum tors 8/3 kl. 18.30 (OBS! Utsålt) ELLER mån 12/3 kl. 18.30
Spelplats Teater Tre (f d Rosenlundsteatern), Rosenlundsgatan 12, Stockholm
Speltid ca 50 min plus efterföljande samtal

Bokning på info@ostrateatern.se eller 08-720 07 47

Varmt välkomna!

Skuggsyskon ingår i Bräcke Diakonis projekt Vuxensyskon, finansierat av Arvsfonden och i samarbete med FUB, Autism & Aspergerförbundet, RBU, Studieförbundet Vuxenskolan och Nka.